Maziva za uštedu goriva - istine i dvojbe

maziva za uštedu goriva

 

Potrošnja goriva zavisi od mnogo čimbenika o kojima je bilo riječi u jednom od ranijih video tutorijala kada smo govorili o tome na koje sve načine možete uštedjeti gorivo. A jeste li znali da odabir ulja također može utjecati na uštedu goriva? Što ako bismo Vam rekli da ako Vaš automobil troši 8,5 l goriva na 100 km, možete uštedjeti do 500 l goriva godišnje? *

Na tržištu već neko vrijeme postoje maziva za uštedu goriva, ali zbog nedovoljne upoznatosti vlasnika automobila također postoje i mnoge dvojbe u svezi ovih proizvoda. U ovom tekstu ćemo za primjer uzeti maziva za uštedu goriva koje smo sami razvili i testirali u okviru tvrtke TOTAL, koja nose oznaku Fuel Economy (FE).

Za početak, važno je razumjeti što podrazumijeva Fuel Economy koncept. U svojoj biti, Fuel Economy znači više prijeđenih kilometara, uz smanjen utjecaj na okoliš. Veća ekonomičnost u potrošnji goriva postiže se boljom zaštitom motora od trošenja i unaprjeđenjem njegovih performansi u odnosu na konvencionalna ulja. Bolja zaštita motora znači i produljivanje njegovog životnog vijeka i servisnog intervala. Fuel Economy koncept se danas koristi za različite tipove vozila među kojima su automobili, teretna vozila, industrijski i poljoprivredni strojevi itd. U nastavku slijede neke od najčešćih dvojbi kada su ovi proizvodi u pitanju.

motorna ulja

 

Zadržavaju li Fuel Economy motorna ulja svojstva do sljedećeg servisnog intervala?

Da. Fuel Economy motorna ulja izložena su istim uvjetima pri vožnji kao i konvencionalna motorna ulja i zadržavaju svoja svojstva do sljedeće zamjene.

Hoću li izgubiti jamstvo proizvođača ako se dogodi problem dok koristim Fuel Economy ulje?

Ne. TOTAL Fuel Economy motorna ulja su odobrena od proizvođača. Razinu performansi ovih ulja su upravo definirali ti proizvođači. Odobrenja koja se nalaze na bočici jamče istu kvalitetu kao i konvencionalna ulja koja imaju ista odobrenja.

 

potrošnja ulja

 

Podrazumijeva li korištenje Fuel Economy maziva za uštedu goriva veću potrošnju ulja?

Ne. Testovi pokazuju gotovo istu potrošnju kao i kod konvencionalnih ulja. Laboratorijska mjerenja hlapljivosti ulja pokazuju da je hlapljivost Fuel Economy ulja gotovo ista kao hlapljivost konvencionalnih ulja.

Utječe li veća fluidnost Fuel Economy ulja na veći stupanj trošenja motora?

Ne. Neki ljudi vjeruju da fluidnija ulja slabije podmazuju i štite motor, međutim Totalov asortiman Fuel Economy ulja zapravo dokazuje suprotno. Totalova Fuel Economy ulja pokrivaju sve razine performansi koje su definirane međunarodnim specifikacijama i odobrene od proizvođača vozila, uz ista jamstva koja vrijede za konvencionalna ulja.

Jesu li Fuel Economy ulja skuplja od konvencionalnih ulja?

Ne. Total je usavršio tehnologiju proizvodnje do te mjere da može ponuditi ovakav tip proizvoda po cijenama koje su vrlo konkurentne. Cijena Fuel Economy proizvoda je dosta slična cijeni konvencionalnih maziva, a pri tome korisnicima nudi mnogo veću dobrobit.

 

Fuel Economy ulja

 

Želite li i sami provjeriti koliko litara goriva na godišnjoj razini možete uštedjeti korištenjem Fuel Economy maziva, ovaj jednostavni kalkulator Vam može pomoći u tome. Dovoljno je odabrati tip vozila i unijeti prosječnu potrošnju goriva Vašeg automobila. Molimo Vas, imajte u vidu da su rezultati orijentacijski i ovise o načinu vožnje, uvjetima u kojima vozite, kao i od toga koliko kvalitetno održavate vozilo.

*Naša procjena kilometraže prijeđene u razdoblju od godinu dana.

Nadamo se da smo uspjeli razjasniti neke od najčešćih dvojbi u svezi korištenja maziva za uštedu goriva. Slobodno nas kontaktirajte za sva pitanja i sugestije.

Kontaktirajte nas